Lite om oss

Jag som driver Camillas Hästentreprenad, heter Camilla Perhult. Företaget startades 2008 och har sitt säte i Alunda, beläget mellan Uppsala och Östhammar. 
Jag bor här på min sambo Johans släktgård, sen ca 3 år tillbaka. Förutom vi och hästarna, bor även mina två barn, vår labrador Helix, katterna Elsa & Polly och våra fem höns här.
Vi har även vår gård i Knutby, där vi kan erbjuda boende i stuga och även håller en hel del kurser på vår fina körbana, 60 x 25 m. 

Jag har varit hästintresserad sålänge jag kan minnas. Fick istället för moppe min första egna fjordhäst, Tegelsmora Skeier, när jag var 15 år.
Gick naturbruksgymnasium med inriktning hästhållning, där jag blev utbildad hästskötare. 
Efter gymnasiet jobbade jag ett par år i hästbranschen, för att sen ge mig in i detaljhandeln som butikssäljare och senare butikschef. Nu jobbar jag 80% som anställd inom maskinbranschen och resten hemmavid.

Mitt intresse för att använda hästen i arbete, gjorde att jag 2006 sökte till Kuskutbildningen i skogs- och brukskörning. I 60 veckor fick jag förkovra mig i allt som hade med hästkörning att göra, och när jag gick ut där 2008, startade jag min firma.
Sen dess har vi klippt gräs, dragit ut skog på känsliga områden, kört bröllop o evenemangskörningar, haft hand om elever från kuskutbildningen på Wången, och utbildat kuskar & hästar som vill lära sig mer om körning.
Jag har regelbundet gått körinstruktörutbildningar hos föreningen Sveriges Hästkörare ( www.hastkorare.se ), och är där fortfarande aktiv medlem. 
Utbildad och godkänd domare i skogskörning & brukskörning, samt godkänd banbyggare för brukskörning via JUF som anordnar dessa tävlingsgrenar.

På senare tid har jag även fastnat för hur hästarna och naturen kan hjälpa oss människor att lära & leva på ett mer harmoniskt sätt. Som rekreation är djur & natur bland det bästa som finns. Jag vill gärna vara med och bidra till att fler får den möjligheten.


Våra hästar

Nedan ser ni en kort presentation av våra hästar som ni kan träffa på era besök hos oss.

Sindarve Luring

Fjordhäst, född 2004, valack. 

E: Temperament 227
U: Sindarve Lirka 3070

Vår klippa i verksamheten. Köptes in när han var 7 månader och har gått från klarhet till klarhet i körningen. Han har hjälpt mig ända sen jag startade firman 2008 med allehanda köruppdrag. Några år har han bott hos en kuskkollega, men kom hem igen april 2022.


Legolas

Fjordhäst, född 2012, valack.

E: Gandalf 268
U: Leika 3349

Legolas är uppfödd av oss, inriden och inkörd. En snäll kille med bus i blicken.Legolas bor hos sin fodervärd mellan sina "hembesök".

Fodervärd: Terese Sporrong


Rasmus

Konik polski häst, född 2010, valack.

Okänd härstamning. Rasmus köpte vi sommaren 2022. Han är född i ett tyskt naturreservat och har alltså inte startat sitt liv så nära människor. Rasmus är inkörd och inriden i Tyskland, så vi håller sakta på att pröva var i utbildningen han är. Rasmus är en liten farbror, väldigt snäll, mjuk och smart.


Viper

Shetlandsponny, född 2005, valack.

E: Gunhults Pedro RS 174
U: Violetta v.St. Ruwaard RS 2011

Vi är fodervärdar åt denna lilla goding. Han är tyvärr sjukpensionär numera, men följer gärna med ut på lugnare turer bredvid Luring. Viper är supersnäll att pyssla med.